tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post2979065630647428151..comments2024-03-10T00:32:50.945-08:00Comments on Catalina pece: Croquembouche (Piece Montée)Catalinahttp://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comBlogger113125tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-78094389309691498982016-01-26T06:47:09.481-08:002016-01-26T06:47:09.481-08:00Není zač, čím víc croquembouchů (jestli tohle jde ...Není zač, čím víc croquembouchů (jestli tohle jde použít za množné číslo :D), tím líp! :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-62213775753837605802016-01-01T05:55:57.916-08:002016-01-01T05:55:57.916-08:00Moc děkuji za krásnou inspiraci. Dělala jsem včera...Moc děkuji za krásnou inspiraci. Dělala jsem včera a měl obrovský úspěch!!! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18360724235891172431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-48552462223205973032015-07-23T12:45:36.533-07:002015-07-23T12:45:36.533-07:00Ta velikost vajec je tady celkem zásadní, stejně j...Ta velikost vajec je tady celkem zásadní, stejně jako to "vaření" těsta před přidáním vajec. Možná poprvé jsi ho neuvařila pořádně (a proto bylo řídké, nikoliv kvůli vejcím) a podruhé tam zase chybělo to jedno vejce. Doufám, že se to pak povedlo a minimálně chuťově tě profiteroly nezklamaly :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-34112377869114982902015-07-23T12:41:51.035-07:002015-07-23T12:41:51.035-07:00Ahoj Lenko, zkušenost mám dobrou, chutnají jako če...Ahoj Lenko, zkušenost mám dobrou, chutnají jako čerstvé. Z mrazáku je dej rozpéct do trouby a měly by být zas jako nové :) Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-62040169621340573012015-02-13T02:09:08.159-08:002015-02-13T02:09:08.159-08:00Vážně nádhera a všechna čest!! Zrovna se pokouším ...Vážně nádhera a všechna čest!! Zrovna se pokouším péct. První těsto jsem měla dost řídké, takže se na plechu rozteklo. Takže jsou to takové mini věnečky, ale taky se to namazané sní... Do druhého těsta jsem místo 5 vajíček dala 4, ať to není tak řídké, ale to je asi zas moc hustné, protože místo pěkných bochánků, mám mini sněhuláčky... druhé těsto už jsem dělala mixérem s hnětacími metlami, protože z prvního těsta mám puchýře. Třetí těsto dělat nebudu, už nemám vajíčka a máslo :( no tak co mě ještě čeká u plnění a stavění??? ..... :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-18472862321157694342014-04-04T09:21:46.466-07:002014-04-04T09:21:46.466-07:00Už jsem odpoved našla v předchozích komentářích :-...Už jsem odpoved našla v předchozích komentářích :-) LenkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-83917866270174956692014-04-04T02:59:42.676-07:002014-04-04T02:59:42.676-07:00Catalino, prosím tě, jaké máš zkušenosti se zmraže...Catalino, prosím tě, jaké máš zkušenosti se zmražením nenaplněných profiterolů? Jsou po rozmražení stejně dobré? Jak je rozmrazovat? Normálně při pokojové teplotě nebo je rozpéct v troubě? Chci připravit croquembouche mamce k narozeninám, jenže máme společnou domácnost, čili utajení bude těžké, tak to musím řádně promyslet a hodilo by se mi profiteroly upéct dopředu. Děkuju! LenkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-78712145139018451362013-10-27T12:25:43.885-07:002013-10-27T12:25:43.885-07:00božíí! :))))
jenom pièce montée se čte ''p...božíí! :))))<br />jenom pièce montée se čte ''piés monté'' ;) <br />máš to tu úžasný :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-46331463987807446372013-10-08T15:57:19.894-07:002013-10-08T15:57:19.894-07:00Tak to jsem fakt moc ráda :) S tím karamelem máš ú...Tak to jsem fakt moc ráda :) S tím karamelem máš úplnou pravdu, já ho měla taky všude, ale byla to sranda :D Akorát já jsem teda přes karamel nemehlo a když ho dělám jen z cukru, tak se mi podaří ho vždycky spálit, takže tam přidávám ty další věci (možná je to jen placebo efekt, ale s tím se mi to zatím daří nespálit úplně vždycky :D). Každopádně moc děkuju za komplimenty!Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-9254815582541071602013-10-08T15:53:53.787-07:002013-10-08T15:53:53.787-07:00Ahoj Hani, omlouvám se za pozdní odpověď. Do kávov...Ahoj Hani, omlouvám se za pozdní odpověď. Do kávového dávám trochu zrnkové kávy - má to pak výraznější chuť - a pak uvařím opravdu silné kafe (klidně jen pár lžiček vody na lžičku kávy - rozpustná, pokud nemáš kávový filtr) a to pak přidám do krému. Kdyžtak tu kávu přidávej postupně, já jsem to poprvé nalila všechno naráz a pak byl krém celkem řídký. Čokoládový dělám přesně jako vanilkový, akorát si bokem rozpustím 100 g hořké čokolády v 50 ml horkého mléka a pak to tam přidám spolu s máslem. <br />Co se týče výdrže karamelu, já jsem ho dokončila kolem poledne a navečer už povoloval, takže bych se přikláněla spíš k té konzumaci při obědě (nebo odpoledne).Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-39059937322646092632013-10-08T15:45:59.589-07:002013-10-08T15:45:59.589-07:00Ahoj, omlouvám se za opravdu pozdní odpověď. Pyré ...Ahoj, omlouvám se za opravdu pozdní odpověď. Pyré je jen čistě to ovoce, čili jen rozmixuju jahody, cukr už nepřidávám :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-23911431738047146512013-09-23T03:44:45.748-07:002013-09-23T03:44:45.748-07:00Ahoj Catalino,dlouho jsem uvažovala o téhle dobrot...Ahoj Catalino,dlouho jsem uvažovala o téhle dobrotě a pak jsem se v sobotu vzbudila a pustila se do práce :-D Měla jsem strach z krému,ale byl vynikající a opravdu s pudinkem nemá nic společného.Profiterolek jsem měla málo,ale to proto,že jsem dělala kuličky nějaké velké,příště uberu na velikosti.Měla jsem z výsledku ohromnou radost,že jsem to zvládla,že je to dobré,že to krásně vypadá.Sice karamel byl úplně všude,ale úplně mě okouzlila výroba vlasů pomocí dvou vidliček :-D Vyráběla jsem karamel jen z cukru,žádná voda atd.Vydržel tuhý tak čtyři hodky,pak už začal měknout.Každopádně děkuji za inspiraci,krásné stránky,skvěle vysvětlené.Jen tak dál :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-84434292498132282612013-09-03T12:28:25.822-07:002013-09-03T12:28:25.822-07:00zdravim catalina. uz sme so sestrou robili croquem...zdravim catalina. uz sme so sestrou robili croquembouche tatovi na narodeniny a bolo to vyborne. ale teraz ma caka tazsia uloha, chcem ho upiect svagrinej na svadbu. vybrala som vanilkovy, cokoladovy a kavovy creme patissiere. chcela som sa opytat, na mnozstva, ktore treba pridat na cokoladovy a kavovy, resp. davas instantnu, alebo espreso? a este jedna otazka, ako dlho ta nadhera vydrzi polepena? lebo pravdepodobne ju budem prenasat autom cez cele mesto (tu predoslu len peso do vedlajse ulice a tiez to dalo zabrat). zdalo s ami, ze ten karamel celkom drzal, ale neviem, ci by nebolo lepsie tuto tortu nechat na rychlu konzumaciu po hlavnom chode, do polnoci asi envydrzi, ci? vdaka vopred za radu a aj za recept. hana.hauskoboldhttps://www.blogger.com/profile/18415263969338110034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-52762426224011590092013-07-31T22:24:21.242-07:002013-07-31T22:24:21.242-07:00je překrásný, chci ho udělat příteli k narozeninám...je překrásný, chci ho udělat příteli k narozeninám,ale zajímalo by mě jak děláte jahodové pyré?jen rozmixujete jahody s cukrem?(čerstvé)? Díky a přeji hezký den.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-12417758164095390352013-04-06T12:41:59.579-07:002013-04-06T12:41:59.579-07:00Páni, tak to je super! A přesně vím, o jakém pocit...Páni, tak to je super! A přesně vím, o jakém pocitu píšeš, ten je na tom snad to nejlepší :D Přeju ti spoustu dalších úspěchů v pečení a ještě víc šťastných strávníků :))<br />Děkuju moc za přání!Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-16575427939207643322013-04-06T12:39:15.514-07:002013-04-06T12:39:15.514-07:00No, čtyři hodiny je celkem dlouho, ale zvládnout b...No, čtyři hodiny je celkem dlouho, ale zvládnout by to měl. Četla jsem, že většinou po dvou hodinách dochází k měknutí karamelu, mě teda vydržel určitě déle, ale k večeru už byl fakt měkčí až měkký. Takže kdyžtak zkus udělat jen z cukru a vody, ten by měl být o něco jistější.Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-66055959384583818352013-03-31T12:28:24.234-07:002013-03-31T12:28:24.234-07:00Tak se zpožděním hlásím, že Croquembouche měl obro...Tak se zpožděním hlásím, že Croquembouche měl obrovský úspěch. Oslavenci byli nadšeni a nejenom ti. Dělala jsem ho celkem velký, ale i tak se ho půlka snědla během první hodiny. Nakonec zbyly asi jenom spodní dvě řady, o které si všichni chodili říkat oslavencům, jestli by si mohli vzít domů. Není nic krásnějšího a potěšujícího, když vidím, že lidem chutná. A proto miluju pečení. K tobě tady chodím nakukovat pro inspiraci, za kterou ti moc děkuji. Brzy mě zase čeká velké pečení, protože v dubnu slaví narozeniny mamka, bratr, do toho mám s manželem výročí a ještě jsem slíbila něco tchýni... :-D Takže je nejvyšší čas pro ně něco vymyslet.<br />A přeju ti krásné velikonoce!<br />Hürrem<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-34021332545880097002013-03-25T12:38:14.258-07:002013-03-25T12:38:14.258-07:00díky :-). A jak dlouho prosím vydrží ten karamel? ...díky :-). A jak dlouho prosím vydrží ten karamel? Bojim se, aby mi to neopadalo, budu dort převážet a musí aspoň čtyři hodiny vyržet.. není jistější udělat klasickej karamel cukr/voda? Snad by to zuby přežily :-))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-31966145896949402202013-03-24T04:22:36.636-07:002013-03-24T04:22:36.636-07:00V pohodě, nikdo nemůže vědět všechno :) Lepenka je...V pohodě, nikdo nemůže vědět všechno :) Lepenka je normálně ten materiál, ze kterého je každá krabice - buď můžeš použít teda nějakou krabici (v každém supermarketu ti ji dají zdarma a můžeš si vybrat, jakou chceš velikost), nebo v papírnictví ji budou mít určitě taky a to přímo ji jako velký kus kartonu (tedy neposkládanou do tvaru krabice) - tohle je podle mě asi lepší volba, protože krabice ze supermarketu už byly použité na nějaké zboží.Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-2789345854107389702013-03-24T04:17:46.188-07:002013-03-24T04:17:46.188-07:00Hürrem, díky moc a nemáš zač, jsem moc ráda, že se...Hürrem, díky moc a nemáš zač, jsem moc ráda, že se do něj pustíš, kamarádi budou určitě rádi :)) Budu se těšit na report :))Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-102105452110898832013-03-23T13:20:00.921-07:002013-03-23T13:20:00.921-07:00ahoj, já se zeptám asi uplně blbě, ale kde koupim ...ahoj, já se zeptám asi uplně blbě, ale kde koupim tu lepenku na kužel? Nevim, co to je :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-36478079662107952362013-02-01T05:39:23.574-08:002013-02-01T05:39:23.574-08:00Ahoj, moji kamarádi budou společně slavit narozeni...Ahoj, moji kamarádi budou společně slavit narozeniny a upřímně jsem ani nemusela ani dlouho přemýšlet, jakou dobrotu jim upeču. Croquembouche byla jasná volba. Ještě nikdy jsem ho nepekla, ale odpalované těsto dělám často a ráda, tak si snad poradím i s tímhle. Moc ti děkuju za inspiraci a za tipy. Tvůj blog je mi velkou inspirací a snad bude mít tento luxusní dort úspěch :-)<br />HürremAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-60262297913081984502013-01-21T17:19:20.299-08:002013-01-21T17:19:20.299-08:00Páni! Ten se ti povedl! Moc se mi líbí ty růže :) ...Páni! Ten se ti povedl! Moc se mi líbí ty růže :) Doufám, že to nevzdáš, to by byla věčná škoda přijít o další krásné croquembouche :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-19748951472823627952013-01-13T11:53:38.364-08:002013-01-13T11:53:38.364-08:00Tak mám odzkoušeno, a už nikdy víc :) Dalo to dost...Tak mám odzkoušeno, a už nikdy víc :) Dalo to dost zabrat!<br />http://cherriesontop.blogspot.cz/2013/01/croquembouche.htmlBarborahttps://www.blogger.com/profile/08570541909702402856noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-71169223629986807452012-12-04T10:05:33.287-08:002012-12-04T10:05:33.287-08:00Nemáš zač :)
Děkuju za komplimenty!Nemáš zač :) <br />Děkuju za komplimenty!Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.com