tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post6021679832828560532..comments2024-03-10T00:32:50.945-08:00Comments on Catalina pece: Vanilkové rohlíčkyCatalinahttp://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-51257919396243147472017-12-04T00:18:14.712-08:002017-12-04T00:18:14.712-08:00Ahoj, narazila jsem na tvé stránky teprve letos :-...Ahoj, narazila jsem na tvé stránky teprve letos :-) Ale čistě pro tu zajímavost, mám prakticky shodný recept v kuchařce od Janků-Sandtnerové, která byla vydaná za první republiky (přesný rok není uveden, ale podle předmluvy ještě žil Masaryk). Je tam jen jeden jediný rozdíl, a to, že moučkového cukru do těsta se dává 40 g cukru místo 30, ale pochopitelně se tak pak nepřidává ten kupovaný vanilkový, co tehdy nebyl. Kuchařky od zmíněné dámy byly ve své době velice oblíbené, možná se ve vaší rodině předává tento recept od té doby (případně předala jako první nějaká známá).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-78012890507548503092012-12-19T06:22:16.618-08:002012-12-19T06:22:16.618-08:00Jsou fakt super :D Upéct je můžeš klidně den před ...Jsou fakt super :D Upéct je můžeš klidně den před Vánoci, jsou dobré ihned :) Já jsem je dělala teď v sobotu, samozřejmě už není ani jeden, takže tento víkend dělám další. Sice jsou ještě lepší, když si ty dva dny v chladu poleží, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že i bez toho se sní hned :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-88149617195440031152012-12-09T21:34:52.154-08:002012-12-09T21:34:52.154-08:00Tak když jsou u vás tak oblíbené, tak určitě budou...Tak když jsou u vás tak oblíbené, tak určitě budou skvělé! Asi, teda URČITĚ, je upeču :))) <br />A kdy je správná doba je začít péct? Tak aby byly nejlepší na Vánoce :))<br /><br />Pak dám vědět jak se povedly :))refwerhttps://www.blogger.com/profile/09025435173836938045noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-71634427204271993712012-02-10T15:55:11.883-08:002012-02-10T15:55:11.883-08:00Lucia: Tak to ti bohužel neporadím, já je kupuju n...Lucia: Tak to ti bohužel neporadím, já je kupuju normálně u nás v obchodě, ale jsou, jak říkáš, celkem drahé :/ I když před Vánoci je měli za nižší cenu (tuším 30 nebo 35kč za lusk?). Ale ta chuť za to stojí :) Kdyžtak zkus napsat přímo @Housewife na blog :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-81009326669553105512012-02-07T09:45:14.402-08:002012-02-07T09:45:14.402-08:00@Housewife alebo ktokoľvek: prosím vás, odkiaľ obj...@Housewife alebo ktokoľvek: prosím vás, odkiaľ objednávate tie vanilkové lusky, ja ich tu u nás nemôžem zohnať a ak aj áno, sú strašne drahé...<b>Lucia</b>https://www.blogger.com/profile/02463919956783291281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-69848828227797643112012-01-12T00:20:32.255-08:002012-01-12T00:20:32.255-08:00Zdenička: Já je mám taky děsně ráda :D Jsem nesmír...Zdenička: Já je mám taky děsně ráda :D Jsem nesmírně ráda, že rohlíčky vám tolik zachutnaly a dokonce i známým! Toto mě vždycky potěší nejvíc :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-61204619639246565872012-01-06T14:55:30.840-08:002012-01-06T14:55:30.840-08:00vanilkové rohlíčky miluju, z vánočního cukroví je ...vanilkové rohlíčky miluju, z vánočního cukroví je to můj jednoznačný favorit. letos jsem se rozhodla zkusit je upéct podle vašeho receptu (nalákaly mě krásné fotky...) a byly tak neuvěřitelně famózní, že jsem vám to musela napsat. každý, kdo je ochutnal, říkal, že lepší nejedl. díky za recept pravděpodobně už budou vaše rohlíčky naší stálicí<br />zdendičkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-20668732570368281462011-12-27T11:49:45.290-08:002011-12-27T11:49:45.290-08:00toffo: Jé, tak to je celkem nemilé, ale mě se to s...toffo: Jé, tak to je celkem nemilé, ale mě se to stává taky - občas něco zapomenu přidat, jindy zase dám až moc (naposled jsem dělala lanýže z poloviční dávky a pak jsem tam dala smetany na celou dávku - no, moc netuhly :D). Ale hlavní je, že rohlíčky i tak chutnaly :) Pevně doufám, že nejmladší dcerka si brzo zvykne - neví, o co přichází :D<br /><br />Arion: No to je super zpráva! Sice to do Olomouce mám stejně daleko, ale do Brna jezdím přece jen častěji. S tím tepellným zpracováním bych se taky nějak neobtěžovala :D Myslím, že je to stejné jako s mlékem z mlíkomatu - taky je tam napsáno, aby se převařilo (právě kvůli těm dodatečným kontrolám), ale naši se znají přímo s tím majitelem a sám říká, že je to zdravotně nezávadné a mě z něj zatím nikdy nic nebylo :)<br />A naázev určitě prozradím, akorát nevím, jestli ti něco řekne - není to moc známé (i když kdo ví): dordonetky :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-61656874201002240402011-12-17T13:42:15.822-08:002011-12-17T13:42:15.822-08:00Catalina: naprostý souhlas:)
jen mě napadlo Catali...Catalina: naprostý souhlas:)<br />jen mě napadlo Catalino, pokud máš zájem o opravdu čersvé voňavé máslo krájené po blocích(klidně po pěti kilech:) a máš to do Brna blíž než do Olomouce, tak firma Orrero(ta, o které píše HaF) má prodejnu i v Brně, kde vozí 2x týdně naprosto čersvé máslo(tuším z Litovle), kde ho pak sekají po větších i menších blocích- jak si kdo řekne. Cena je taky stejná, tedy 121 kč/kg. Je absolutně čerstvé, krásně žluté a voňavé. Vždy, když si tam pro nějaké přijdu, tak absloutně každý, kdo stojí ve frontě, má v ruce aspoň jednu kostku(což mě samozřejmě moc těší:) jen tam mají napsáno, že je pouze k tepelnému zpracování(kvůli tomu, že to neprošlo dostatečným množstvím já nevím jakých kontrol), ale to je samozřejmě hloupost, já si to mažu v palcové vrstvě na chleba a je to to jediné, kvůli čemu dookážu ráno vstát:)<br />Jo,a když nebude recept na nejoblíbenější cukroví, neprozradíš aspoň název?:))Arionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-9760908071247826432011-12-17T11:57:31.983-08:002011-12-17T11:57:31.983-08:00Já letos při zadělávání těstna na rohlíčky měla my...Já letos při zadělávání těstna na rohlíčky měla myšlenky v oblacích, takže jsem přihodila o žloutek a 50 g másla navíc. V životě jsem neměla tak nevzhledné rohlíčky (povznesla jsem se na další přidávání suchých přísad), téměř jsem modelovala samé máslo. Ale doposud nikdy jsem neměla rohlíčky tak křehké. Peču z lískových, protože se k vlašským málo dostanu. TAké je předem pražím a zbavuju slupek, jak to jde. Obaluju v moučkovém cukru, ovoněném vanilkovým cukrem. Jen ta nejmladší si na něj ještě nezvykla, vyloženě jí "smrdí" a od rohlíčků se po čuchnutí odvrací.Marie Tomšůhttps://www.blogger.com/profile/12900341937609805890noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-48965821311494063892011-12-16T16:24:59.717-08:002011-12-16T16:24:59.717-08:00Papaja: Pavlínko, moc děkuju za takovou poklonu! N...Papaja: Pavlínko, moc děkuju za takovou poklonu! Nejlíp chutná, když navaří/napeče někdo jiný :) Nevím, čím to je, ale od mamky mi chutnají vždycky víc :)<br /><br />HaF: Téééda, to jsou teprve rohlíčky s tradicí! Ta kombinace másla se sádlem rozhodně zajímavá je, za zkoušku by určitě stály :) Strašně moc děkuju za info o másle z Olomouce - jezdíme tam celkem často na nákupy, takže toho určitě využiju, české máslo a navíc za tak super cenu! Být to u nás ve městě, jsem tam pečená vařená :D<br /><br />RenataE: Co na to říct, je to hrůza :/ Konkrétně máslo z Kunína se u nás neprodává, ale vím, že např. to jejich kozí mléko je taky odněkud z venčí. Tohle prostě nepochopím. Mimochodem k té máselnici bych si pořídila ještě kravičku, protože kdo ví, odkud pochází šlehačka v obchodě :D :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-7965065185749858492011-12-16T16:12:38.255-08:002011-12-16T16:12:38.255-08:00Arion: Děkuju moc :) Věděla jsem, že na to máslo b...Arion: Děkuju moc :) Věděla jsem, že na to máslo budeš mít stejný názor :) Kvízová otázka mě dost pobavila :D :D O rýžovaru slyším poprvé. U nás jinak převažuje spíš cukroví různě plněné,s krémem atd. než jenom samotné sušenkové, ale rohlíčky jsou prostě nutnost :) Naopak pracny se u nás moc neujaly, ale plánuju to změnit :D Pokud je vyzkoušíš, určitě dej vědět, jestli byly doma přijaty :) Bohužel co se týče mého nejoblíbenějšího cukroví, letos už ho sem dát nestihnu - měla jsem ho nachystané od minulého roku, ale v létě mi selhal exterňák a o všechny fotky jsem přišla a letos ho teprve budu péct :(<br /><br />Koukám, že se nám tu rozvinula trochu ostřejší diskuze o kuchařských vychytávkách :) Za sebe se přiznám, že rýžovar mi přijde celkem zbytečný, pokud rýži člověk nevaří fakt každý den, jinak bych doma opravdu mohla mít na každou surovinu jinou vychytávku a ke sporáku se prohazovat lopatou :D Ale samozřejmě záleží na každém, co používá a co využije :) Ale např. s tím plechem na rohlíčky mi to přijde fakt na hlavu :)<br />Jsem toho názoru, že když mě baví pečení, chci si většinu věcí dělat ručně - aspoň co se těsta týče. Proto nechci toho kuchyňského robota ani pekárnu na chleba apod. Ale chápu, že pro někoho, kdo pečení nemá jako koníčka (v mém případě vášeň), ale pouze jako prostředek pro přípravu jídla, jsou takové věci výhrou - všechno je hned a téměř bez námahy. Ovšem život bez ručního šlehače a procesoru si představit neumím (vidličkou jsem už bílky šlehala a nikdy víc to už nechci zažít; ořechy jsem taky už strouhala na struhadle, než mi naši koupili procesor, a to už taky nikdy opakovat nehodlám :D). Ale zmrzlinovač je mým zbožným přáním :)<br />Jo a tu pixlu másla chci taky! :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-41705629800770852052011-12-16T15:42:54.302-08:002011-12-16T15:42:54.302-08:00Amelie: Já to mám přesně naopak :D Děkuju moc a ta...Amelie: Já to mám přesně naopak :D Děkuju moc a taky přeju krásný advent :)<br /><br />Marianna (Halusky-in-Ireland): Moc děkuju! Jo jo, rohlíčky na Vánoce chybět nesmí. Naprosto s tebou souhlasím - taky nesnáším tyhle náhražkovité krémy, máslový mám ráda, ale jak je tam nějaký ten směsný tuk, nedá se to jíst - proto už ani nechodím do cukrárny - člověka tam čeká jen zklamání (aspoň tady u nás).<br /><br />Meg: Děkuju :) Koukala jsem na ty tvé krasavce a recept není zase tak odlišný :) Každopádně pokud je vyzkoušíš, dej vědět, jak souboj dopadl :D<br /><br />Černá Moora: Moc děkuju! No vidíš, já mám zrovna recept na šlehačkové cukroví z másla :D Mamka ho sice dělala, když jsem byla malá, takže chuť si nepamatuju, ale v receptu stojí máslo - nenahrazovat (stejný jsem našla např. tady: http://www.toprecepty.cz/recept/9188-slehackove-cukrovi/). Kdo ví, jak to teda je :D Osobně bych se ale přiklonila k máslu.<br /><br />Moi.P: To ne! Musíte si s mamkou něco napéct, bez toho to nejsou Vánoce :) Nebo aspoň nepečené cukroví, to je rychlejší :) A o svátcích se přímo musí jíst pořád :D<br /><br />Madla: Děkuju :) Ten nápad s opražením ořechů se mi moc líbí! Já mám v rohlíčcích radši výraznější ořechy (ty mandle mi nějak přijdou moc mdlé, ale napůl s lískači to rozhodně nemusí být špatné :) ). Kamarádka taky peče jenom z Hery - snažila jsem se ji nějak jemně naznačit, že z másla by to lepší, ale nějak se nepodařilo. Mimochodem doma děláme jeden druh cukroví ze sádla - říkáme mu sádláky a jsou to kakaové "sušenky" plněné marmeládou. Nejspíš je to, co tobě zrovna nechutná :D, ale já pro něj mám strašnou slabost už od dětsví. Nevím, čím to je, ale mohla bych se ho ujíst :D<br /><br />SIENA.STYLE: Mockrát děkuju :))<br /><br />orchidea rosa: Jé, tak to mě moc těší!! Taky jsem je pekla tento týden znovu - první várka padla za vlast okamžitě po upečení :D Co se týče té doby pečení, je možné, že budou potřebovat víc času (já je totiž dělám fakt mrňavý, tak se mi asi proto upečou za těch 10 minut, někdy i míň).<br /><br />Phetification: S máslem je vítězství jisté :D Mamka občas peče takový jakoby linecký kolečka, který se zdobí ovocem, a v receptu má napsaný, aby použila Heru a v tomto případě jí taky nevymluvím, že s máslem by byly 100x lepší. Mamča prostě jen řekne, že s tím nemá zkušenost a tím to končí :D Děkuju!<br /><br />Housewife: Páni, to je v té ceně takový rozdíl? Já mám doma celkem zásobu vanilky nakoupenou vždycky, když se někde naskytne nějaká akce, ale i tak za míń jak 30kč lusk v obchodě neseženu. Dej mi pak vědět, jak ti chutnaly :)<br /><br />Saša: A jak! :D<br /><br />Martina(Dulce de Leche): Rohlíčky od babičky jsou nejlepší! Naše babička peče cukroví pro strýce i tetu (sami nepečou nic), nám nemusí, ale i tak vždycky krabičku (no, spíš krabici) doveze a to se pak můžeme všichni utlouct :D Moc děkuju!Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-53708815245579662292011-12-16T07:50:48.135-08:002011-12-16T07:50:48.135-08:00Na obalu másla z Kunína jsem našla, že je vyrobené...Na obalu másla z Kunína jsem našla, že je vyrobené ve Francii. Že bych si pořídila máselnici?RenataEnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-59334708753392142182011-12-14T14:09:56.458-08:002011-12-14T14:09:56.458-08:00Vanilkové rohlíčky k Vánocům prostě patří! Náš rec...Vanilkové rohlíčky k Vánocům prostě patří! Náš recept je starší 40let - máma je peče, co já pamatuji a recept má od babičky. Sama jsem teď našla ten náš recept v kuchařce z roku 1935.<br />A zajímavé na něm je, že je zde zastoupeno máslo napůl se sádlem. Jinak vynikající vážené máslo mají v Olomouci, v podnikové prodejně sýrárny Orrero. 1kg stojí 121,-Kč a zrovna včera jsem doma porcovala máslový blok o váze 4,5kg - nezapomenutelný zážitek, hlavně pro děti!HaFhttp://hafjentak.blog.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-51903084242481272752011-12-14T11:35:42.533-08:002011-12-14T11:35:42.533-08:00to slečna Barbora: asi jsme se úplně nepochopili. ...to slečna Barbora: asi jsme se úplně nepochopili. heslo "každý povinně toustovač" opravdu demagodické je. V prvním příspěvku ale píšu, že mi "některé kuchařské vychytávky" přijdou na hlavu (a zatím si furt stojím) a jako příklad uvádím rýžovar (jasně, být Asiatem a mít rýži zastoupenou v jídelníčku ze 70% je jiná věc, ale tohle není opravdu případ čecha středoevropana). Takže v tom druhém příspěvku reaguji hlavně na dotaz, proč mi rýžovar(a podobné) připadají jako zbytečnost. Prostě o některých "vychytávkách" si myslím, že u nich jde obchodníkům hlavně o to zbytečně tahat z lidí peníze. Rozhodně netvrdím, že má člověk drtit ořechy pěstí, vařit v ešusu na ohni(i když jednou za čas je to docela zábavné) nebo šlehat bílky vidličkou(lidi, co to dokáží, mají můj respekt:) Samozřejmě souhlasím, že mixér, mlýnek či teflonová pánvička je moc užitečná věc. Zároveň jsem ale stále přesvědčená, že člověk musí s rozumem uvážit, co je a co už opravdu není třeba a kde si vystačí s trochou zručnosti a vynalézavosti, takže rozhodně žádný šunkovar, plech na rohlíčky ani rýžovar kupovat nehodlám.<br />A k máslu - no kilová pixle na cukroví plná voňavého másla by se mi moc líbila:)tak si můžem nechat zdát:)Arionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-76806498084897039502011-12-14T06:00:11.141-08:002011-12-14T06:00:11.141-08:00Vánoční cukroví je fajn, ale jednou za rok mi boha...Vánoční cukroví je fajn, ale jednou za rok mi bohatě stačí. Čeho ale sním nejvíce, jsou právě rohlíčky. Máma je peče podle babiččina receptu a jsou báječné, rozplývají se na jazyku. A tady na blogu díky těm Tvým krásným rohlíčkům už jsou dokonalé Vánoce.<br />Krásně si je užij, Catalinko :-)<br />P.Papajahttp://www.mlsnakocka.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-37471072694981237892011-12-14T01:14:40.586-08:002011-12-14T01:14:40.586-08:00to Arion: to mi přijde trochu demagogické: "k...to Arion: to mi přijde trochu demagogické: "každý povinně toastovače". Nikdo nikoho nenutí kupovat žádné spotřebiče, ani si zablešit kuchyň 3x4m krámama. Zrovna rýžovar teda nemám a ani neplánuju, ale mám spoustu jiných spotřebičů-robotů a jsem za ně ráda. Někdy to vážně ušetří spoustu času. Jsem pracující studentka a jsem šťastná, že mi mnohými zatracovaná pekárna připraví kynuté těsto (lepší, než na jaké se zmůžu sama) nebo že mi občas pomalý hrnec uvaří. Protože jinak bych buchty pekla jednou za půl roku a některé dny jedla posolený chleba, protože domů dorazím až v devět večer. Ale s (nejen) Tvým názorem na Heru souhlasím 100%, škoda, že se ve vánoční piksličce neprodává máslo :-)<br />slečna BarboraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-72615785903841988612011-12-13T14:20:55.612-08:002011-12-13T14:20:55.612-08:00to orchidea rosa: jen pro začátek,nejsem anonymní...to orchidea rosa: jen pro začátek,nejsem anonymní:)<br />no a teď k tomu rýžovaru...vždyť to sama píšeš...pokud člověk vaří rýži každý den(jo, a btw, co když ji nechci vařit, ale třeba dusit,hm?)...jenže mi nejsme asiaté, výběr je zde mnohem pestřejší a tak bychom mohli mít doma i těstovinovary, nebo jako správní češi i knedlíkovary, a kdekdo z nás si určitě dělá sem tam rád toasty, takže všichni povinně toastovače, jednou za rok pečeme vosí hnízda,takže samozřejmě i formičky na ně,dále pak parní hrnce, wok pánve, dávkovače těsta, lívanečníky, teploměry atd atd atd. jak by taková kuchyně vypadala?:) zvláště člověka nuceného vejít se do bytové kuchyňky 3x4m. Myslím, že pravé umění je vystačit si s málem, to se pak teprve ukáže, jak je kdo opravdu šikovný. A navíc, myslím, že z vlastní práce bude mít člověk mnohem větší požitek, než všechno nechat na robotech. Ale to je každého volba, jakou cestu zvolí a toto je jen můj názor, nechtěla jsem se nikoho dotknout.Arionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-10939716750757471992011-12-13T01:02:09.285-08:002011-12-13T01:02:09.285-08:00Anonymní: Jen chci reagovat na ten rýžovar, proč t...Anonymní: Jen chci reagovat na ten rýžovar, proč ti to přijde na hlavu ? V Asii je to součástí každé rodiny a rýže je z toho opravdu lepší a rychlejší, než z hrnce. A ono pak když jíš rýži opravdu každý den, tak se ten rýžovar opravdu hodí. My už ho máme doma tak 15let, v Čechách to ještě není tak běžné, tak možná proto ti to přijde na hlavu. :)orchidea rosahttps://www.blogger.com/profile/05621124951615835146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-26546796915216646842011-12-11T12:14:53.937-08:002011-12-11T12:14:53.937-08:00Catalino, moc hezky jsi to napsala, naprosto mi ml...Catalino, moc hezky jsi to napsala, naprosto mi mluvíš z duše. A myslím, že Ti "máslovou záhadu " dokážu objasnit. Není to žádná věda, prostšě to poctivé české stojí třeba 34 korun, kdežto to anonymní belgické/polské..., co dva roky odpočívalo u ledu a teď nastal jeho čas, je za parádních 26,- !! O to ostatní už se moc lidí nestará. Vždycky mám chuť ty lidi bít přes prsty, když vidím, jak si je sází do košíku. A rozčiluje mě to snad ještě víc, než když vidím, jak tamhází kila hery(která je teď mimojiné v krásné, praktické a neodolatelné dóze na cukroví, takže jedinečný důvod, proč si ji dvě kila koupit) a to proto, že lidi, ketří si kupují heru, ví, že je to ztužený tuk a dělají to ze své vlastní vůle(ačkoli moc nechápu, co je k tomu vede, protože kalorie neušetří žádné, chuť je o tři levely horší, ušetřené množství cholesterolu směšné, o vitamíny se ochudí, tak to asi bude jen ta cena.anebo ta úžasná dóza na cukroví:) Kdežto ti, co kupují anonymní pseudomásla...mám pocit, že si neuvědomují, že tím škodí nejen českým mlékárnám, ale hlavně sobě.(kvízová otázka na závěr: proč se asi dělají margaríny s příchutí másla a ne naopak? No proč asi:) A různé "šikovné kuchařské vychytávky " mě taky fascinují:) už jen třeba rýžovar mi přijde dokonale na hlavu:D <br />A k rohlíčkům...když jsem byla malá, matně si pamatuju, že se u nás pékávaly, ale naše rodina si je, ani nevím proč, moc neoblíbila, takže posledních několik let už u nás na Vánoce absentují. Každoopádně, po Tvém článku seriózně uvažuji, že bych je na vánoční tabuli zase nenápadně propašovala (btw, strašně se mi líbí ta fotka s rozlomeným rohlíčkem, jak jsou na něm krásně vidět ta vanilková zrníčka:)<br />Jinak strašně se teším na Tvé nejoblíbenější cukroví, a doufám, že to přijde brzo, protože jsem napevno rozhodnutá ho upéct, ať bude jakékoli, tak mám obavy, abych to stihla:)Arionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-27210805265782284622011-12-11T11:06:37.405-08:002011-12-11T11:06:37.405-08:00Katka,krasne rohlicky:)ja som ich este piect nesku...Katka,krasne rohlicky:)ja som ich este piect neskusala,kedze nas s nimy pravidelne zasobuje nasa babicka..tak ,kym ju tu mame,nedame dopustit na tie jej:)krasne fotecky ako vzdy u teba:)dulce de lechehttps://www.blogger.com/profile/14823656376550825645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-5044210853520140402011-12-11T10:17:51.711-08:002011-12-11T10:17:51.711-08:00úplně je cítím, jak se rozplývají na jazyku:)úplně je cítím, jak se rozplývají na jazyku:)Má to šťávu!https://www.blogger.com/profile/04166659907693486934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-41806925113559102332011-12-11T08:24:16.387-08:002011-12-11T08:24:16.387-08:00jo co si objednávám lusky ze zahraničí dávám vanil...jo co si objednávám lusky ze zahraničí dávám vanilku skoro všude ;-), zvlast kdyz clovek porovna ze me vyjde na 4-10kc lusk, ne jak u nas 35-80kc<br />tento recept zkusímHousewifehttp://www.hauswajf.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-743482793492643622011-12-10T13:31:28.788-08:002011-12-10T13:31:28.788-08:00I u nás jsou Vanilkové rohlíčky dlouholetou tradic...I u nás jsou Vanilkové rohlíčky dlouholetou tradicí, stále říkám mamině ať tam necpe Heru, tak pečeme obě a soutěžíme čí více chutná, vyhrávají samozřejmě mé máslové rohlíčky :). Moc pěkný článek.Phetificationhttp://artepmalash.blog.com/noreply@blogger.com