tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post8881942641049061399..comments2024-03-10T00:32:50.945-08:00Comments on Catalina pece: Výzva The Daring Bakers: Mrkvový dort (Carrot Cake)Catalinahttp://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comBlogger104125tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-17548256796356267262021-01-30T15:09:54.000-08:002021-01-30T15:09:54.000-08:00Děukji moc za super recept :-) Já ho určitě budu m...Děukji moc za super recept :-) Já ho určitě budu muset vyzkoušet co nejdříve! Jinak, nedávno jsem narazila na <a href="https://napovime.cz/navod/jak-nazdobit-dort/" rel="nofollow">tento</a> návod na to, jak zdobit dorty a podle mne jsou tam docela zajímavé rady, tak kdybys náhodou chtěla, tak se určitě mrkni! Měj se krásně a hodně štěstí...Sapikhttps://www.blogger.com/profile/09628791231927582282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-38337149525022948802017-01-29T13:11:04.610-08:002017-01-29T13:11:04.610-08:00Petro, to mě moc těší a nemáte vůbec zač! Doufám, ...Petro, to mě moc těší a nemáte vůbec zač! Doufám, že ozdobení se vydařilo dle představ :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-14596372196899010462017-01-19T06:36:33.794-08:002017-01-19T06:36:33.794-08:00Zrovna peču váš mrkvový dort. Z trochy těsta jsem ...Zrovna peču váš mrkvový dort. Z trochy těsta jsem udělala muffiny a ty už testuju.Jsou skvělé a věřím, že i dort bude. Mám tip na ozdobení tak snad se zadaří, děkuji za inspiraci! PetraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-4946948816025810852016-05-19T18:11:08.024-07:002016-05-19T18:11:08.024-07:00Není vůbec zač, pevně věřím, že všechno šlo hladce...Není vůbec zač, pevně věřím, že všechno šlo hladce a že jste si pochutnali :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-31475220677071817732016-05-18T02:21:39.750-07:002016-05-18T02:21:39.750-07:00Ahoj, zítra poprvé zkusím mrkvový dort, díky za in...Ahoj, zítra poprvé zkusím mrkvový dort, díky za inspiraci, doufám, že se povede, přijde celá rodina :-pAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00995955724720120321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-75278849520263071662015-09-21T10:22:45.868-07:002015-09-21T10:22:45.868-07:00On se fakt peče různě dlouho, záleží i na troubě, ...On se fakt peče různě dlouho, záleží i na troubě, každá hřeje trochu jinak. Jinak to je celkem častý jev, že nejdřív lidi řeknou, že dort z mrkve teda fakt ne, ale jak ho ochutnají, tak už k němu nechtějí pomalu pustit ostatní :D Jsem moc ráda, že chutnal Vám i babičce a manželovi :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-9375833147706413852015-09-08T03:13:47.242-07:002015-09-08T03:13:47.242-07:00Dobrý den. Včera večer jsem dort pekla skoro 2 hod...Dobrý den. Včera večer jsem dort pekla skoro 2 hodiny, ráno pak dělala krém a nyní si s babičkou vychutnáváme báječný dort. Babička dělala cca před dvěma lety mrkvovou buchtu, která chutnala pouze kaprům v rybníku. Teď se olizujeme obě za ušima a těším se, až jej ochutná také manžel, který včera večer říkal, že si mám dort sníst sama. Vím, že mu bude velmi chutnat. Děkuji Vám za další skvělý recept.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-67138196779319513742015-08-23T03:56:50.050-07:002015-08-23T03:56:50.050-07:00To mě moc těší! A máte úplnou pravdu, člověk by to...To mě moc těší! A máte úplnou pravdu, člověk by toho snědl tunu a pořád by se mohlo pokračovat :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-30927699218816942102015-08-15T06:49:53.114-07:002015-08-15T06:49:53.114-07:00Včera jsem pekla, dnes zakrojila. Je to na kila vr...Včera jsem pekla, dnes zakrojila. Je to na kila vražedný recept. Nikdy se Vám totiž nepřejí :) MartinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-23394385715080459892015-07-23T12:48:32.511-07:002015-07-23T12:48:32.511-07:00Děkuju moc za tip! To příště vyzkouším!Děkuju moc za tip! To příště vyzkouším!Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-13327960231252515032015-07-23T12:12:48.664-07:002015-07-23T12:12:48.664-07:00Já to peču prvních 10 minut zprudka, aby dort vysk...Já to peču prvních 10 minut zprudka, aby dort vyskočil, pak teplotu ztlumím a peču ho už pořád na nízkou, aby se právě propekl celý, tak si myslím, že je to nejlepší, protože kypřící prášek i soda reagují na teplo a vlhko, tak je lepší využít jejich sílu co nejdřív :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-1297125794434834942015-07-23T12:11:04.074-07:002015-07-23T12:11:04.074-07:00Katarino, děkuju moc za recept na krém. Mně osobně...Katarino, děkuju moc za recept na krém. Mně osobně teda ta chuť Philadelphie s cukrem nevadí ale přímo chutná :D Samozřejmě záleží na každém, jestli mu to sedne, v USA jsou na to zvyklí a ti tam teda dávají fakt tunu cukru, tak možná pak už to chutná jen jako cukr :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-12513162165908457922015-07-23T12:08:29.167-07:002015-07-23T12:08:29.167-07:00Jsem strašně ráda, že ti tak chutnal, už ho i z mé...Jsem strašně ráda, že ti tak chutnal, už ho i z mého okolí zkoušelo dost lidí a všichni si ho chválili, fakt je výborný :D Ale jak píšeš, nejtěžší je na začátku lidi přesvědčit, že ta mrkev je v tom fakt dobrá :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-91987446107467582532015-07-23T12:05:53.554-07:002015-07-23T12:05:53.554-07:00Pevně věřím, že i druhý dopadl skvěle, a jsem moc ...Pevně věřím, že i druhý dopadl skvěle, a jsem moc ráda, že tak zachutnal!Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-88266793643606206012015-07-23T12:03:58.573-07:002015-07-23T12:03:58.573-07:00Nemáte zač, jsem moc ráda, že jste se do něj pusti...Nemáte zač, jsem moc ráda, že jste se do něj pustila. Ty pekanové ořechy jsou taky super volba, určitě musel být fantastický!Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-18524471453442540462015-02-11T11:39:14.070-08:002015-02-11T11:39:14.070-08:00Ahoj Catalino, dortík vypadá famozně a určitě tak ...Ahoj Catalino, dortík vypadá famozně a určitě tak i chutná. Chytám se ho upéct, tak jsem se jen chtěla zeptat, jestli by nebylo lepší, kdyby teplota pečení byla napřed mírnější , a na posledních 10min ji teprve zvýšit....<br /> IrenaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-15011882027115210382014-09-13T10:08:22.450-07:002014-09-13T10:08:22.450-07:00Mila Catalino, dlho som hladala recept na mrkvovy ...Mila Catalino, dlho som hladala recept na mrkvovy dort, ktory by bol uvedeny na gramaz a tento bol vyborny!!.-) Piekla som uz stvrtykrat a spokojna vzdy. Ubrala som cukor (100 g) a na kvalite cesta sa nijako neprejavil, akurat som z toho mala lepsi pocit.-). Pridavam 100 g hrozienok a tiez za lyzicku anyzu. <br />S cim ale bojujem, je krem z Philadelphie, prip. nahrazok. Vyskusala som vsetky verzie, ktore som na nete nasla, vc. Gervais a priznam sa, vadi mi "slana" pachut kremu. Rozmyslam, ci to ohromne mnozstvo cukru ma sluzit k tomu, aby prebil tu chut, alebo drzal formu.-) <br />Nakoniec som sa dopracovala ku kremu, ktory chuti vsetkym asi najviac. Ak niekomu posluzi, tu je recept: 2 tvaroh/polotucny vo vanicke, 2 kysle smotany, stava z 1 citrona, cca 80 g cukru, 1 vanilkovy cukor, 50 g zmakleho masla. Necham chvilu ztuhnut a az potom natieram na korpus. Do druheho dna krasne vsiakne, ztuhne.<br />Dort som skusala aj zamrazit a rozmrazit a prezil bez ujmy na chuti a konzistencii.-)<br />Piekla som ho aj v tortovej forme, aj stvorcovej forme, dokonca aj na beznom, hlbokom plechu /stacilo piect asi 40 min., potom som ho rozdelila na dva platy, natrela, ozdobila, rozdala:-)<br />Oh, skoda, ze je to taka bomba! Jedla by som ho kazdy tyzden:-))<br />Katarina<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-75507762880859805582014-06-15T03:23:51.049-07:002014-06-15T03:23:51.049-07:00Omlouvam se jeste za spatne napsane jmeno Catalino...Omlouvam se jeste za spatne napsane jmeno Catalino :). Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-44563727146339304152014-06-15T03:18:18.556-07:002014-06-15T03:18:18.556-07:00Ahoj Katalino, hledala jsem novy recept na tento d...Ahoj Katalino, hledala jsem novy recept na tento dort, jelikoz muj stary oblibeny nahle zanikl s mym starym pc. Narazila jsem na ten tvuj a libilo se mi jeho slozeni. Koukam, ze tu ten dort nikdo asi moc jeste nepekl, protoze nevidim zadne komentare jako: Ten byl VYBORNY!!!<br />Vcera jsem ho pekla pro sve hosty, a opravdu byl vynikajici!!! Vsichni se olizovali, a dnes byl jeste k snidani. Mohu jen DOPORUCIT....jiny uz nepecu :)! <br />Jen jsem udelala trochu vic toho topingu, jelikoz to mam tak radsi a delam ho od oka. Tento dort v CZ jeste neni moc oblibeny, ale ja uz ho pecu dlouho, od te doby, co jsem byla v Anglii, a tam sem ho poznala. Prosim ostatni, aby neodsuzovali mrkev v dortu ;))...o te ani nevite, ze tam je. Dort je krasne krehky, stavnaty a neni preslazeny. Doporucuji take osmahnout vlasske orechy na panvicce, zhruba 8 minutek pred jejich krajenim, ale nespalit.<br />Na ozdobu pouzivam take na jemno nakrajene vlasske orechy. <br />Dekuji za skvely recept!!! Hodne stesti pri dalsich experimentech :)))<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-37084089300081083332014-04-03T11:53:05.205-07:002014-04-03T11:53:05.205-07:00Pekla jsem ho dědovi v únoru k narozeninám a mohl ...Pekla jsem ho dědovi v únoru k narozeninám a mohl se zbláznit, jak to bylo vynikající!! Další peču zítra - strejda si ho objednal, tak mi drž palce! :-DKatehttps://www.blogger.com/profile/10303915163943768894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-73997522809579425782014-03-28T15:30:05.897-07:002014-03-28T15:30:05.897-07:00Fazolove brownies jsem delala asi tyden po tech no...Fazolove brownies jsem delala asi tyden po tech normalnich... vzhledem k tomu, ze pouzivam 90% cokoladu a ne ruzne cokoladove pochoutky a podobne, tak to teda vubec nebylo ono...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-79328880980846252592014-02-14T01:19:34.217-08:002014-02-14T01:19:34.217-08:00Tedy, musím říct, že tenhle mrkvový dort vypadá lu...Tedy, musím říct, že tenhle mrkvový dort vypadá luxusně. Ačkoliv je mám osobně moc ráda ještě jsem žádný nezkoušela upéct, možná teď vyzkouším :)Dortyhttp://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/dorty/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-48928997965871310602014-01-16T02:58:29.592-08:002014-01-16T02:58:29.592-08:00Mamka je docela zkušená cukrářka a na roztírání má...Mamka je docela zkušená cukrářka a na roztírání má výborný trik - udělá si "roztírací kartu" ze silnější foliové složky. Je pěkně pružná, dá se ohnout, takže to nedělá žádné šmouhy a je to fakt super hledké! ;-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-80421608161921583072013-10-22T10:43:31.550-07:002013-10-22T10:43:31.550-07:00Krasny dort.. dnes jsem uplnou nahodou nasla Vase ...Krasny dort.. dnes jsem uplnou nahodou nasla Vase stranky. Carrot cake delam taky, davam brusinky nalozene v rumu a mandle. Ta jeho vlacnost je super, ale to peceni (90 minut) je hodne dlouhy. Mam problem s kremem, zkousela jsem poprve z mascarpone, vanilkovym extraktem a cukrem a vubec mi to nechutnalo. Mozna ze by ten cream cheese byl o dost lepsi. Kazdopadne mam oblibeny na potreni jen bily jogurt s mouckovym cukrem, citr. stavou a trosickou kury.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-19569675636836575512013-10-13T10:12:34.636-07:002013-10-13T10:12:34.636-07:00Děkuji za recept, který mě z mnoha na netu oslovil...Děkuji za recept, který mě z mnoha na netu oslovil, dnes jsem dort předávala k narozeninám a měla jsem s ním velký úspěch, moc nám chutnal. Oproti receptu jsem dala vlašské ořechy napůl s pekanovými, do těsta jsem hodila několik višní naložených v kalvadosu ("odpad" z výroby domácí griotky), úplně jsem vynechala bílý cukr (bez nahrazení) a do krému jsem přidala špetku citronové kůry na ovonění. Kulatou formu mám pouze ve tvaru slunečnice, tak jsem se neměla jak pokusit o rovnoměrné rozetření krému, ale myslím, že jsem se s tím poprala statečně. :-) Ještě jednou díky. Petra<br />https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1380799_456259647824050_269985224_n.jpgAnonymousnoreply@blogger.com