tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post5495064083743962706..comments2024-03-10T00:32:50.945-08:00Comments on Catalina pece: RakvičkyCatalinahttp://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-36512967736004783252015-09-01T12:28:17.794-07:002015-09-01T12:28:17.794-07:00Miluji rakvičky!
Nela z Beauty CharmMiluji rakvičky!<br /><br />Nela z <a href="http://nela-prochazkova.blogspot.cz/" rel="nofollow">Beauty Charm</a>Nela Procházkováhttps://www.blogger.com/profile/01382517603319762762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-45751886870862806722014-06-01T12:23:01.148-07:002014-06-01T12:23:01.148-07:00Dobry vecer,pecu rakvicky bezne uz nekolik let a v...Dobry vecer,pecu rakvicky bezne uz nekolik let a v nasi rodine se tesi mimoradne oblibe.Mam vyzkouseny recept z kucharky Moucniky.Sleha se rucne ve vetsi misce,nejlepe obycejnou vidlickou cca 30-45minut:250g mouckoveho cukru,5 zloutku a 1 vanilkovy cukr.Ja uz vim,jak ma testo vypadat a dari se mi cas uspesne zkratit i na 20minut.Toto mnozstvi pri bezvadnem vymichani vystaci na 30ks rakvicek.Pecu je v elektricke troube na spodni peceni pomalu pri vyhrate troube na 50 max.80 stupnu.Spis mene a dele.Rychle se totiz spali,vlivem velkeho mnozstvi cukru.Nejlepsi je vymazat formicky Herou nez maslem,jdou lepe vyklopit a to delam az pri uplnem vychlazeni.Slehacku si pak sleham mixerem.Jak rikam,je to nejoblibenejsi dezert a pokud se dodrzi peclive vyslehani testa,pak se prace vzdy zadari.<br />Napadla me uplne stejna otazka,kdo mohl vymyslet pro dezert tak morbidni nazev??A jelikoz jsem je dneska pekla,chtela jsem se dozvedet odpoved a dostala se az sem..<br /><br />Drzim vsem cukrarkam a pekarkam palce,at se v kuchyni vzdy dobre dari a nejen rakvicky!!Lucie K.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-84858487693582788032012-09-13T04:58:35.348-07:002012-09-13T04:58:35.348-07:00Ahoj,
použila jsem hrnek o objemu 250ml, teď jsem ...Ahoj,<br />použila jsem hrnek o objemu 250ml, teď jsem to zkoušela vážit a do 1 hrnku přijde 165g cukru moučka, čili do receptu přijde 415g cukru :) Pokud se do nich pustíš, napiš mi pak, jak Ti chutnaly :))Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-6624123912667027302012-09-12T04:51:25.196-07:002012-09-12T04:51:25.196-07:00Ahoj Catalina.
Chcela by som sa spytat, kolko je ...Ahoj Catalina. <br />Chcela by som sa spytat, kolko je podla teba hrnicek cukru.<br />Moje maju od 2 - do 3.5 dcl. Rada by som Tvoj recept vyskusala (moj muz je rakvickovy fanatik)<br />Vdaka.<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-71710159371870292002012-09-11T06:33:50.169-07:002012-09-11T06:33:50.169-07:00Není zač :) Budu se těšit na zprávu :))Není zač :) Budu se těšit na zprávu :))Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-80624690965901213272012-09-03T10:55:31.107-07:002012-09-03T10:55:31.107-07:00Díky, při nejbližší příležitosti vyzkouším ! :-)Díky, při nejbližší příležitosti vyzkouším ! :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-54207315120522151252012-08-31T09:13:47.914-07:002012-08-31T09:13:47.914-07:00Ano, pochopila jste to správně :) Dávám tam kypříc...Ano, pochopila jste to správně :) Dávám tam kypřící prášek.Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-25926279872815105082012-08-31T07:59:16.592-07:002012-08-31T07:59:16.592-07:00Pochopila jsem správně, že do těsta dáváte prášek ...Pochopila jsem správně, že do těsta dáváte prášek do pečiva ? Nebo tam dáte to amonium ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-35897412333190562172012-08-13T07:41:13.025-07:002012-08-13T07:41:13.025-07:00Ahoj :) Ne ne, opravdu jen silně vymažeš plech (ne...Ahoj :) Ne ne, opravdu jen silně vymažeš plech (nelekej se, první rakvičky se nejspíš rozpliznou :D), ale zase ne tolik, aby v něm ty rakvičky plavaly. 5cm vysoký plech ti určitě bude stačit, žádné okraje v podstatě ani nepotřebuješ :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-90071857892745895012012-08-13T07:23:40.064-07:002012-08-13T07:23:40.064-07:00ahoj Cataline,mám prosbu, píšeš akorát o vymazání,...ahoj Cataline,mám prosbu, píšeš akorát o vymazání, nedávám tedy ani pečící papír ani nesypu? a stačí mi jen cca 5cm vysoký plech? díkyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-62944622276894062432011-09-05T06:51:37.153-07:002011-09-05T06:51:37.153-07:00Slaneček: :D Mít za přezdívku rakvičku je docela l...Slaneček: :D Mít za přezdívku rakvičku je docela legrační, i když nezasvěceným se to může zdát trochu morbidní :D Přiznám se, když jdeme s našima do restaurace, taky si ji dám jako dezert - u ní totiž vždycky dostanu to, co očekávám :) Až vyzkoušíš, dej vědět, jak se povedly :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-30347010767117797102011-08-31T14:22:05.266-07:002011-08-31T14:22:05.266-07:00Ježiš, ty mi dáváš. V bývalé práci jsme chodili na...Ježiš, ty mi dáváš. V bývalé práci jsme chodili na oběd do hospody U Saní a vždycky jsem si dávala po obědě rakvičku. Tak dlouho, až mi tak místní vrchní začal přezdívat. Jdu do nich na beton, dlouho jsem hledala recept, který by mi pomohl zbavit se bílků. Díky, díky!Slanečekhttp://tadyjeslaneckovo.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-83525842179824400032011-02-06T00:43:11.035-08:002011-02-06T00:43:11.035-08:00Pája: Taky jsem tomu moc nevěřila, ale když pak na...Pája: Taky jsem tomu moc nevěřila, ale když pak na mě vykoukly z trouby, uvěřit jsem musela :D Sice nejsou úplně dokonalé, ale chutnají výtečně (i když poslední dobou se mi zdají až moc sladké :D). Ve formičkách by to bylo lepší, bohužel jsem je nesehnala.Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-49359699893860516132011-02-04T10:43:22.680-08:002011-02-04T10:43:22.680-08:00Rakvičky jsem nikdy neměla. Ale možná to před smrt...Rakvičky jsem nikdy neměla. Ale možná to před smrtí napravím. Ačkoliv si nedovedu představit, jak mohou být stvořeny bez formy.Pájahttps://www.blogger.com/profile/10335158685374162158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-35029179173287666392010-12-20T10:56:24.261-08:002010-12-20T10:56:24.261-08:00V pořádku, to je tak, když já počítám a má mi vyjí...V pořádku, to je tak, když já počítám a má mi vyjít osm, já si říkám osm a na papír píšu 5 :-))Olinkahttp://zranice.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-48220332299969977212010-12-20T10:14:29.291-08:002010-12-20T10:14:29.291-08:00Olinka: Amoniak taky nesnáším - hlavně když se roz...Olinka: Amoniak taky nesnáším - hlavně když se rozmíchá barva na vlasy (a pak samozřejmě taky v chemii). Ježiš, díky za upozornění :D Já vůbec nevím, kde jsem k tomu datu přišla (asi nějaké chvilkové zatmění mozku), babička je ročník 1942, takže rakvičky jsou ještě starší :D Hned to jdu opravit :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-49289345565012231122010-12-20T02:18:17.466-08:002010-12-20T02:18:17.466-08:00Ó, amonium! Babička cukroví z rakvičkového těsta p...Ó, amonium! Babička cukroví z rakvičkového těsta pekávala na Vánoce, normálně je vykrajovala formičkama. Já tu přípravu těsta nesnášela, strašně mi to smrdělo a averze k amoniaku mě drží dodnes - a bohužel se s ním v labině poměrně často setkávám:-) <br />Rakvičky jsou takové malé sladké nic, co se rozplývá na jazyku... Dlouho jsem je neměla...<br />Mmch, Catalino, tvoje babička je opravdu ročník '54??Olinkahttp://zranice.blog.cznoreply@blogger.com