tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post5823555039019246690..comments2024-03-10T00:32:50.945-08:00Comments on Catalina pece: Výzva The Daring Bakers: Marzipanstollen (Marcipánová štola)Catalinahttp://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-3686247673787178892011-12-12T05:22:48.507-08:002011-12-12T05:22:48.507-08:00Katarína: Nemáš zač, moc mě těší, že jsi ji vyzkou...Katarína: Nemáš zač, moc mě těší, že jsi ji vyzkoušela :) Až ji nakrojíte, dej mi určitě vědět, jak se ti jeví i chuťově :) Přeju krásné Vánoce (už tu brzo budou, tak se to čekání zkracuje :D).Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-34254708740930160972011-12-08T12:15:59.128-08:002011-12-08T12:15:59.128-08:00Catalino, díky moc za recept a inspiraci! Včera js...Catalino, díky moc za recept a inspiraci! Včera jsem ji upekla a už se hrozně moc těším na Vánoce :) Těsto se chovalo bezvadně i doba pečení mi přišla adekvátní.Katarínahttps://www.blogger.com/profile/06517563031921541348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-62457146986073894492011-01-16T12:21:44.807-08:002011-01-16T12:21:44.807-08:00Pekla jsem letos tu ovíněnou štolu dle toffo, byla...Pekla jsem letos tu ovíněnou štolu dle toffo, byla vynikající. Tvarohovou znám a dělám léta, ta se mi zdá mnohem obyčejnější, i když je z másla. Ani té neuškodí proležení, vydrží též dlouho, když není moc v suchu.vileminahttp://www.vilemina.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-46420960308644782432011-01-14T12:18:59.153-08:002011-01-14T12:18:59.153-08:00dobrý je, že když na to má člověk chut, ma za chvi...dobrý je, že když na to má člověk chut, ma za chvilku připravené těsto a miništoly jsou upečené asi za dvacet minut, skoro jako mufini:-)farfallahttps://www.blogger.com/profile/00894506067297369520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-25537671128606276372011-01-12T07:55:54.341-08:002011-01-12T07:55:54.341-08:00farfalla: Já právě dlouho váhala, jestli mám použí...farfalla: Já právě dlouho váhala, jestli mám použít "štola" nebo "stollen", nakonec vyhrálo to druhé :) Já tu tvarohovou štolu vážně budu muset udělat co nejřív, protože už mi ji doporučejete i s Madlou a já na ni mám čím dál tím větší chuť :D<br /><br />toffo: Hned jsem se na ni koukla a máš ji opravdu povedenou a moc se mi líbí, jak si plech hezky ozdobila těmi hvězdičkami a cukrem :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-87820161620558526522011-01-09T05:04:59.767-08:002011-01-09T05:04:59.767-08:00Štolu jsem pekla vloni, letos na střídačku vánočku...Štolu jsem pekla vloni, letos na střídačku vánočku. Vloni jsem také poprvé vyzkoušela plněnou marcipánovým válečkem. Na půlku štoly jsme během vánočních svátků zapoměli a koštovali jsme jí asi tak šest týdnů po upečení. Marcipánový váleček se ve štole rozležel a ovoněl jí, téměř splynul s těstem - okem rozhodně nebyl rozeznatelný, jaké pak bylo nádherné chuťové překvapení při kousnutí do skrytého marcipánového místečka.<br />To je ona:<br />http://toffo.blog.cz/0912/ovinena-stola<br />Marcipán s takovým vysokým podílem mandlí jsem zatím, doposud jsem měla možnost koupit jen s 35% podílem. Neprozradíš zdroj?toffohttp://www.toffo.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-64967397993985989142011-01-06T14:12:05.144-08:002011-01-06T14:12:05.144-08:00vypadají pěkně, jen mi připadá zvláštní používat t...vypadají pěkně, jen mi připadá zvláštní používat to slovo Stollen, když máme už X let zaužívané české, které se dá i skloňovat(a to jse poměrně urputný němčinář a vlastně ani ne úplně českého původu, asi jsem divná), u cheesecakeu to chápu spíš.my dělali letos poprvé tvarohovou a moc mě to potěšilo,jak je jednoduchá a strašné dobrá... marcipán moc nemusím, zvládám jen na maličké kousky rozsekaný... a hezké fotky:-)farfallahttps://www.blogger.com/profile/00894506067297369520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-22062335832656663372011-01-05T23:33:17.129-08:002011-01-05T23:33:17.129-08:00Madla: Moc děkuju za skvělé tipy a informace :) Tv...Madla: Moc děkuju za skvělé tipy a informace :) Tvarohovou štolu určitě vyzkouším a kombinace kokosu, čokolády a brusinek zní naprosto skvěle!Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-74839372491406519962011-01-04T04:19:55.976-08:002011-01-04T04:19:55.976-08:00Miluju štólu a naopak nemám moc ráda vánočku. Loni...Miluju štólu a naopak nemám moc ráda vánočku. Loni jsem pekla velice podobnou (jen bez marcipánu - ten nemám ráda), pak jsem vyzkoušela tvarohovou a na tu nedám dopustit - je jemná, kyprá, úžasná a nemusí se nechat vůbec odležet :-) Letos jsem ji pekla třikrát :-) Osobně nemám kandované ovoce vůbec ráda, a to dokonce ani ve štóle, takže místo kandovaného ovce dávám různé ovoce sušené a k tomu třeba ještě nahrubo posekanou čokoládu. Výborná je kombinace kokosu (místo mandlí), sušených brusinek a kvalitní hořké čokolády :-)<br />I tobě přeji do nového roku 2011 vše nejlepší, spoustu zdraví a další hormadu báječných receptů.Madlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.com