tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post7490149933811083285..comments2024-03-10T00:32:50.945-08:00Comments on Catalina pece: Výzva The Daring Bakers: Crostata di castagne e cioccolatoCatalinahttp://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-44857138865056765022016-11-04T09:18:36.372-07:002016-11-04T09:18:36.372-07:00Jo jo, je to čokoláda, tohle byla mléčná a po rozp...Jo jo, je to čokoláda, tohle byla mléčná a po rozpuštění jsem ji dala do obyčejného sáčku a ustřihla rožek tak, že ta dírka byla hodně malá, a pak jsem to prostě pocákala, jak mi zrovna jela ruka :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-64701817633031067992016-10-28T07:28:42.772-07:002016-10-28T07:28:42.772-07:00Zdravím Catalino, zajímalo by mě z čeho a jakým zp...Zdravím Catalino, zajímalo by mě z čeho a jakým způsobem jste udělala to kapkovité zdobení? Je to karamel, mléčná čokoláda nebo něco jiného? Předem děkuji za odpověď. Petrapetaaondrahttps://www.blogger.com/profile/10528682008988125833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-6349315357775163972012-10-31T07:14:50.375-07:002012-10-31T07:14:50.375-07:00Děkuju moc za tip, určitě se bude hodit, protože j...Děkuju moc za tip, určitě se bude hodit, protože jinak je to loupání tak trochu očistec :D Já jsem tu kůru nevynechala schválně, ale úplně jsem na ni zapomněla :)) Určitě by to o něco lepší a - jak píšete - krásně to voní :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-15774970798690168732012-10-29T03:24:48.950-07:002012-10-29T03:24:48.950-07:00Poznatek z vikendoveho peceni - pokud vam jdou spa...Poznatek z vikendoveho peceni - pokud vam jdou spatne loupat uvarene kastany, pak je rozkrojte v pulce a vydlabejte lzickou na ristretto. Je to o moc rychlejsi nez loupat skrabkou na brambory. Jinak kolac je opravdu bajecny - citronovou kuru bych zamerne nevynechavala, protoze provoni celou kuchyni a kolac ma uplne jiny rozmer. Jen tak dal...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-78659975469426111862012-10-19T12:34:47.718-07:002012-10-19T12:34:47.718-07:00S tím těstem to může být těmi žloutky, nebo jsi ho...S tím těstem to může být těmi žloutky, nebo jsi ho možná málo prohnětla. Mě se tohle stalo poprvé, když jsem se bála, abych ho neprohnětla příliš :)<br />Té rumové chuti jsem se právě bála, protože jsem o tom četla v těch diskuzích. Loupání kaštanů je fakt šílená práce, ale s tou škrabkou se to trochu zrychlí :D<br />Jsem moc ráda, že jsi se podělila o svou zkušenost :))Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-61108381055727187152012-10-15T02:34:02.649-07:002012-10-15T02:34:02.649-07:00Ahoj, tak jsem koláč včera pekla. S těstem se mi ú...Ahoj, tak jsem koláč včera pekla. S těstem se mi úplně nejlíp nepracovalo, hodně se lámalo (asi jsem měla malé žloutky?), takže jsem ho po kouskách natlačila do formy. Pyré jsem musela zředit smetanou, aby šlo namazat/natlačit do formy. Koláč mám oproti tvým fotkám hodně nízký a taky nehrozilo, že by mi náplň u horkého koláče vytekla (ani se nehla :)).<br />Chuťově není špatný, jen je díky tomu pyré hodně výrazná chuť rumu. Věřím, že z klasických kaštanů musí být koláč super, ale bohužel mám s jejich loupáním úplně stejné zkušenosti. Už jsem je zkoušela vařit i péct, kratší i delší dobu, ale ta vnitří slupka skoro vůbec nejde dolů :(. Takže vyloupu maximálně množství do pusy.<br />Příště (pokud použiju zase pyré) bych si upekla jen korpus a pak na něj dala jen nápň. Takhle se to celé peklo vlastně zbytečně a skoro hodinu. <br /><br />LuckaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-20135227494416338972012-10-11T06:08:39.811-07:002012-10-11T06:08:39.811-07:00Upřímně mě zrovna nic nenapadá, možná nějaké ořech...Upřímně mě zrovna nic nenapadá, možná nějaké ořechy, ale myslím, že by z toho byla spíš klasická ořechová náplň. Nebo můžeš zkusit to kaštanové pyré, ale nejlepší by byly ty kaštany. V obchodech by se měly objevit každou chvíli :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-88814972800445638462012-10-11T06:06:14.081-07:002012-10-11T06:06:14.081-07:00Byla bych moc ráda, kdybys mi pak dala vědět, jak ...Byla bych moc ráda, kdybys mi pak dala vědět, jak ti to s ním chutnalo :))Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-36309069016035767722012-10-11T06:04:54.829-07:002012-10-11T06:04:54.829-07:00Já jsem ho osobně nezkoušela právě proto, že už je...Já jsem ho osobně nezkoušela právě proto, že už je ochucené a na internetu jsem četla, že to rumové aroma v něm je hodně výrazné. Každopádně pokud ho zkusíš použít, určitě moc ráda uslyším, jaké to bylo :)) Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-51990943500296478962012-10-11T05:43:22.680-07:002012-10-11T05:43:22.680-07:00Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli by se dalo p...Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli by se dalo použít něco místo kaštanů? Teď je zrovna nemám doma... a přemýšlím, jesli se to dá něčím naahradit... ale zas nechci vytvářet nějaké paskvily :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-62773774545067756462012-10-10T02:22:36.345-07:002012-10-10T02:22:36.345-07:00Já ho budu určitě zkoušet, když ho konečně zas po ...Já ho budu určitě zkoušet, když ho konečně zas po roce do Lidlu dodali :).<br /><br />LuckaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-76277606064876072252012-10-10T00:34:18.831-07:002012-10-10T00:34:18.831-07:00Mě právě napadlo, zda lze použít to pyré z Lidlu, ...Mě právě napadlo, zda lze použít to pyré z Lidlu, v cheesecaku je úplně dokonalé a tím, že je i ochucené v podstatě bezpracné.Pavlinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-13627506872357620672012-09-03T03:06:54.358-07:002012-09-03T03:06:54.358-07:00Ahoj, děkuju moc :) Určitě ti to jde skvěle! S těm...Ahoj, děkuju moc :) Určitě ti to jde skvěle! S těmi kaštany s tebou souhlasím. Na podzim sice mají v obchodech ty "čerstvé" neoloupané, ale například mražené pyré jsem teda zatím neviděla (nepočítám-li to z Lidlu, ale to už je ochucené i oslazené, takže do receptů téměř nepoužitelné). Je to škoda, třeba se situace změní :DCatalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-77241112763139365472012-08-30T06:51:15.264-07:002012-08-30T06:51:15.264-07:00ahoj, na tvůj blog jsem narazila dnes, ráda vařím ...ahoj, na tvůj blog jsem narazila dnes, ráda vařím a peču, a myslím že mi to i celkem jde, ale když vidím tvé výtvory, mám chuť se jít zahrabat! :-D ale zas mě to žene trochu víc dopředu,víc na sobě zapracovat. Jinak tu pročítám debatu ohledně kaštanů - jak psala čtenářka ze Slovenska, obvykle je u nás většina věcí snáz k dostání než na slovensku, ovšem v případě kaštanů je to naopak. Jedlé kaštany se dříve u našich sousedů (slovensko a taky rakousko) velice hojně pěstovali, dnes už méně, ale v některých oblastech stále. Proto je to jedna z věcí které jdou na slovensku sehnat snáz a za lepší peníze bych řekla<br />VendulaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13318907552252878416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-88062221350702896152012-06-26T10:59:10.077-07:002012-06-26T10:59:10.077-07:00Moc děkuju :) No vidíš, na to jsem zapomněla :D Je...Moc děkuju :) No vidíš, na to jsem zapomněla :D Je to pokapané rozpuštěnou mléčnou čokoládou (myslím, že to byla dokonce Milka :D).Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-12930027675335435962012-06-25T03:50:40.018-07:002012-06-25T03:50:40.018-07:00Ahojky, nádhera, nádhera, ale jen čím to je pokapa...Ahojky, nádhera, nádhera, ale jen čím to je pokapané? To jsem se v receptu nedočetla, nebo špatně koukám :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-57106296102449722362012-03-09T02:21:30.045-08:002012-03-09T02:21:30.045-08:00Nemáš zač :) Můžu jenom doporučit, byla jsem sama ...Nemáš zač :) Můžu jenom doporučit, byla jsem sama překvapená, jak se s ním pěkně pracuje a ta chuť! Je hodně podobná lineckému. S oříškovo-smetanovým krémem by to byla bomba :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-58163943704002774372012-03-04T11:56:34.425-08:002012-03-04T11:56:34.425-08:00diky moc za inspiraciu! prave som tiez hladala nej...diky moc za inspiraciu! prave som tiez hladala nejake dobre krehke cesto a toto vyzera dobre. Hned mi z toho obrazku napadol orieskovy krem, rozmyslam, ako by to vyzeralo s nejakym super orieskovo-smotanovym kremom, hmmm.. no supis, diky moc aj za vsetky informacie. pekny den. petra :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-20309828606769899192011-10-14T09:04:32.065-07:002011-10-14T09:04:32.065-07:00Anonymní: Děkuju za info :) Už jsem si ho prohlíže...Anonymní: Děkuju za info :) Už jsem si ho prohlížela tak týden dva zpátky, ale vadí mi, že to nejsou čistě kaštany. Je v tom už i cukr (to by tak nevadilo) i různá aromata (a to už mi trochu vadí) a další přísady, takže zatím pátrám dál :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-33182615606313746442011-10-13T05:11:04.398-07:002011-10-13T05:11:04.398-07:00kaštanové pyré zmražené prodává Lidl za 19,90 kč/2...kaštanové pyré zmražené prodává Lidl za 19,90 kč/250gr.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-68436144883809691652011-08-10T16:02:42.560-07:002011-08-10T16:02:42.560-07:00Aha, teď jsem si toho všimla :D Děkuju za upozorně...Aha, teď jsem si toho všimla :D Děkuju za upozornění :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-36676733386421109662011-08-08T22:32:05.930-07:002011-08-08T22:32:05.930-07:00len malá poznámka - nejedná sa o pyré, ale o celé ...len malá poznámka - nejedná sa o pyré, ale o celé gaštany - sú síce predvarené, ale stále držia tvar :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-72359233627261410242011-08-08T02:39:55.047-07:002011-08-08T02:39:55.047-07:00Andrea: To jsem moc ráda, že to všechno klaplo a p...Andrea: To jsem moc ráda, že to všechno klaplo a především, že ti chutnala! Moc děkuju za info, jak to šlo s tím pyré - brzo pojedu do Brna, tak se po něm určitě podívám a jsem fakt ráda, že to s ním funguje :) Pastu frolla taky zbožňuju, od té doby ji dost používám :D To předpečení je dobrý nápad, já to předpékám, jen když mám v plánu použít mokrou náplň, tato se mi zdála docela suchá (možná s tím pyré je to trochu vlhčí), tak to ani nebylo třeba. Ale taky záleží na troubě - moje plynová dost vyšujuje. Mimochodem nemáš zač :) Hlavně když se crostata podařila a chutnala :))Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-55524687735773746012011-08-06T11:28:39.806-07:002011-08-06T11:28:39.806-07:00Tak som ju dnes upiekla a bola skvelá! S mrazenými...Tak som ju dnes upiekla a bola skvelá! S mrazenými predvarenými gaštanmi nebol žiadny problém, použila som dokonca rovnaké množstvo mlieka a šľahačky, ako pri surových a všetko bolo OK. Pasta frolla je absolútne geniálne cesto, akurát sa mi zdalo trošičku nedopečené, nabudúce ho radšej predpečiem "naslepo". Katka,ďakujem za skvelý recept.<br />AndreaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5594768614425962222.post-16222260761585526882011-07-21T05:43:47.723-07:002011-07-21T05:43:47.723-07:00Andrea: Budu držet palce! Aha, v Bille jsem se ned...Andrea: Budu držet palce! Aha, v Bille jsem se nedívala - u nás ve městě není a když jsem byla v Brně, tak mě Billa vůbec nenapadla. Jak se do nějaké dostanu, určitě se kouknu a pokud budou mít, koupím :) Ono je fajn loupat kaštany, ale je to strašná práce (chudáci nehty) a navíc jsou jen na podzim :/. Děkuju za info a už se těším na Tvůj na výsledek :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.com